Illékony anyag tartalom?
Április 1st, 2017 9:56 am

Van e valamilyen illékony anyag tartalma a szórt purhab szigetelésnek a kivitelezés után?

Az alkalmazás során, mint a legtöbb helyszínen előállított anyag az építkezés során, felszabadít kis mennyiségű kémiai vegyületet a levegőbe. Például mint a festések stb.

Mint más anyagok a szórt purhab is a kivitelezes után érződik kicsit a levegőben. Egyéntől függően érződhet a levegőben az anyagok szaga. Kivitelezés után szellőztetés szükséges. Erről az alapanyag gyártójától érdeklődhet.

A kész poliuretán hab rendszernek nincs semmilyen illékony anyag tartalma!

Az American Medical Association által végzett kísérletek kimutatták, hogy a teljesen kikeményedett poliuretánok nem jelentenek toxicitási problémákat az emberre (a Journal of the American Medical Association, Vol. 245, No. 3. ).

Felszívja a vizet a poliuretán hab?
Április 1st, 2017 9:33 am

Zártcellás purhab: Zárcellás szerkezete miatt nem szívja magába a vizet. Természetesen medencébe nem lehetne alkalmazni, de a beázásokat ellen megfelelő megoldás. Természetesen itt is vannak belső és külső felületre alkalmas rendszerek.  
 
Nyílt cellás habok: nyomás hatására víz préselhető a szerkezetébe. Kiszáradás után nem lesz penészes, nem esik össze, szigetelő tulajdonsága ugyan úgy megmarad. Egy tetőtér esetében a becsepegő víztől nem kell félni… Nem szívja magába a vizet.
Mindenkép érdemes szakemberrel konzultálni a megfelelő szigetelés kiválasztása előtt
 
Egy fontos dolog.
Amikor a szálas szigetelést veszik a boltban, valaki megkérdezik hogy vízzáró e és mi lesz ha beázik a tető…??????   

smileysmileysmileysmiley
 
 
Purhab vs hagyamányos szigetelés
Március 7th, 2017 8:02 am

Összehasonlítások
Poliuretán hab:
Nem légáteresztő. Légzáró képességének köszönhetően megszűnik a szerkezet légátjárása
Tökéletes szigetelés. Magas, 1:100-hoz arányú dagadásának köszönhetően teljes mértékben kitölt minden rést
Alaktartó szigetelés. A hőszigetelőhab alaktartó, a hőszigetelőhab nem válik le a felületről és az alakját sem változtatja.
Tartós hőszigetelési tulajdonságok. A szigetelőhab hőszigetelő tulajdonságai nem változnak, semmilyen illesztési probléma nem jelentkezik, ezért tartósan megőrzi hőszigetelő tulajdonságait.
 
 
Hagyományos szigetelési formák:
Légáteresztő szigetelések. Az egyes épületek hőveszteségének 30–50%-a a szigetelés légáteresztéséből adódik.
Nem tökéletes illesztések. A szálalapú szigetelő anyagok nem pontosan illeszkednek a felületekhez.
Alakja nem tartós. A szálas hőszigetelő anyagok idővel a függőleges és ferde felületeken is össze tudnak zsugorodni.
Nem tartós hőszigetelési tulajdonságok. A légáteresztés és a...
Nyitott és zártcellás poliuretán hab szigetelés
Március 7th, 2017 7:16 am
Nyitott és a zártcellás hab. Ez a két típusú rendszert ismer a szórt poliuretán hab szigetelések körül.
A nyitott cellás hab alacsonyabb sűrűségű puhább hab. Kiváló hő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Olyan területeken alkalmazzuk, mint például szálas szigetelő anyagok kiváltása.
 
Ellenben zártcellás hab rendszer egy magasabb sűrűségű merev habot képez, mely növelheti az adott szerkezet stabilitását melyen alkalmazták. A zártcellás szerkezete miatt egyes típusok alkalmazhatóak, mint vízszigetelő rétegként is.
 
Önmagában egyik poliuretán hab sem szívja magába a vizet, mint egy szivacs. Ehhez pangó víznek kell állni a habon. Vagy préselés hatására kerülhet bele a víz.
 
A szigetelő habok különböznek az ablakokban használt rögzítő haboktól, melyek sérülés hatására megszívják magukat vízzel.
 
 
Sokszor kapom azt a kérdést, hogy mi történik, ha beázik egy cserép? Akkor elázik a szigetelés?
A szigetelésnek nem lesz semmi problémája, ha é...
Szigetelés alapjai: Mit kell tudni szórt habról
Március 7th, 2017 6:51 am

Annak ellenére, hogy a szórt purhab kevésbé ismert, ez az eljárás az egyik legnépszerűbb szigetelésforma e pillanatban. Fontos hogy megértsük minden anyag tulajdonságát és ezek alapján válasszunk megfelelő szigetelést.
Ebben a cikkben írok pár sort a különböző szigetelő anyagokról, hogy eltudd dönteni melyik szigetelés forma lehet számodra a megfelelő megoldás.

 

A szórt poliuretán habbal fogom kezdeni, mely Amerika egyik legnépszerűbb és rohamosan fejlődő szigetelés formája. Valamint ettől Európa sincs lemaradva élen Lengyelországgal és hazánkkal.
 

Mi is az a szórt purhab szigetelés?

 

A szórt poliuretán hab egy magas hőmérséklete szórt polimer, csak egyszerűen szórt habnak hívjuk, melyet az adott felületre szórással hordunk fel. A felhordás a speciális kétkomponenses szóró berendezéssel történik. A fűtött szóró berendezésben felmelegszik az alapanyag, keveredéskor két folyadék komponens azonnal reakcióba és felhabos...

Ha bármilyen további kérdése merülne fel a technológiával kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.