Skip to main content

Purhab szigetelés élettartama. Mennyi az élettartama az poliuretán hab szigetelésnek?

Ossza meg másokkal

Purhab szigetelés élettartama. Mennyi az élettartama az poliuretán hab szigetelésnek?

Végeztünk az első nem tudatos purhab szigetelés tesztünkkel!
A képen látható szigetelés darab egy 2008-ban kiszórt minta anyag volt egy karton papírra fújva. Ezt a minta anyagot kiraktuk az udvarra egy fa alá. Egyszer gondoltunk egyet hogy nézzük már meg a szigeteléssel mi történt…

A minta anyag egy nyitott cellás purhab szigetelőanyag darab volt, ami körülbelül 8,5 évet csücsült kint. Közben érte az UV sugárzás, eső, fagy, jégeső, és minden egyéb környezeti hatás, nem beszélve a diófa levelei, ami néha ráhullottak…

Sajnos szálas szigetelést már nem tudtam feltölteni, mert az ennyi év után kültérre, mintha elpárolgott volna, azaz semmi nem marad belőle… :):)

 

Sokan kérdezik, hogy mi lesz, ha elázik a nyitott cellás hab…?
Íme a bizonyíték hogy a habnak a szerkezete 0%-ban rongálódott, nem látszik rajta a beszivárgás, semmi sérülés. A felső réteg elhalt, de a közepe teljesen épségben maradt.

Hogy ezt mit jelent? Az általunk forgalmazott poliuretán hab kiváló minősége miatt, garantáltan az épület teljes élettartama alatt biztosítani fogja a tökéletes szigetelést. Még abban az esetben is működne a tetőtér szigetelése, ha a tetőtér cserepek leesnének. Egy kiadós eső után. amikor kiszárad a szigetelés, garantáltan megtartja ugyanazon fizikai tulajdonságait.

 

Azt hiszem megcáfoltuk ezzel a tévhiteket a nyitott cellás purhab szigetelésről.
Egy fontos dolog! Nem minden nyitott cellás poliuretán hab tudja ezeket a tulajdonságokat.

Egy példa:
Az általunk forgalmazott poliuretán hab vízfelvételi tulajdonsága 0,3kg/m2
Más gyártók anyagai vízfelvételi tulajdonsága: 12kg/m3

De csináltam egy tesztet, hogy mi történt az anyaggal ami 12kg/m2 vízfelszívást tudott produkálni egy óra alatt.
A baloldali képen az általunk forgalmazott anyag található. A jobb oldalon egy másik gyártó anyaga. Amint látható a jobb oldali a száradás után összezsugorodott, azaz a cellaszerkezete nem maradt stabil.

Purhab szigetelés teszt
Purhab szigetelés teszt

Mint látható, óriási a különbség még ezen ez egy kis kivágott minta darabon is. A magas páratartalom is ezt tudja tenni az anyaggal.

De egy másik óriási nagy különbség a habosítószer használata. Cégünk kizárólag csak az új generációs HFO habosítószerrel rendelkező poliuretán anyagot alkalmazza. Fontos hogy a világ az környezetkímélő anyagok irányába halad, Így mi az kizárólag ilyen alapanyagokat alkalmazunk.

További részletekről érdeklődjön telefonon vagy emailben.

Kapcsolatfelvéte