ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

amelyben tájékoztatjuk Önt, mint honlapunk látogatóját valamint szolgáltatásaink igénybe vevőjét társaságunk adatkezelési és adatvédelmi szabályairól.

    1. Milyen alapelveket követünk adatkezelésünk során?
  • Társaságunk az adatkezelése során alábbi alapelveket követi:
  • a) a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Ön számára átláthatóan kezeljük.
  • b) a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon.
  • c) az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak.
  • d) Társaságunk minden észszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az általunk kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljük vagy helyesbítjük.
  • e) a személyes adatokat olyan formában tároljuk, hogy Ön csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyen azonosítható.
  • f) megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.
  • Társaságunk az Ön személyes adatait
  • a) az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján és csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezeljük, azaz gyűjtjük, rögzítjük, rendszerezzük, tároljuk és felhasználjuk.
  • b) egyes esetekben az Ön adatainak kezelése jogszabályi előírásokon alapul és kötelező jellegű, ilyen esetekben erre a tényre külön felhívjuk az Ön figyelmét.
  • c) illetve bizonyos esetekben az Ön személyes adatainak kezeléséhez Társaságunknak, vagy pedig harmadik személynek fűződik jogos érdeke, például honlapunk működtetése, fejlesztése és biztonsága.

  • 2. Kik vagyunk?
  • A Társaságunk székhelye: 5465 Cserkeszőlő Dobó utca 11.
  • A Társaságunk telephelye: 5465 Cserkeszőlő Bodnár dűlő 14-2. Hrsz.:07/01.
  • A Társaságunk honlapja: www.eupor.com
  • Kapcsolattartás: Fodor Adrián
  • Postacímünk: 5465 Cserkeszőlő Dobó utca 11.
  • Telefonszámunk: +36 30 258 17 53
  • E-mail címünk:
  • Adószámunk: 14621327-2-16
  • Cégjegyzékszámunk: 16 09 010727
  • Társaságunk a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére / Társaságunk adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége (e-mail cím):

  • Társaságunk az adatok kezelése során – ügyfeleink színvonalas kiszolgálása érdekében – az alábbi adatfeldolgozókat veszi igénybe:
  • DOTROLL KFT. , cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5. , tevékenység: tárhely szolgáltatás
  • Kéki & Kéki Bt. , cím: 5440 Kunszentmárton, Csongrádi út 68. , tevékenység: könyvelés
  • Liegl & Dachser Szállítmányozási És Logisztikai Kft. , cím: 2085 Budapest, Pilisvörösvár, Ipartelep u. 1 , tevékenység: szállítmányozás
  • Magyar Posta Zrt. , cím: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. , tevékenység: futárszolgálat, levél és csomagküldés

  • Amennyiben az adatfeldolgozóink körét módosítjuk, a változásokat átvezetjük jelen tájékoztatónkban.

  • Az általunk honlapunkon kezelt adatok:
  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: Honlap látogatása. Cél a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása, a szolgáltatásaink minőségének ellenőrzése és javítása, a rosszindulatú, weboldalunkat támadó látogatók beazonosítás, a látogatottság mérésére, statisztikai célok
  • Jogalap: társaságunk jogos érdeke.
  • Kezelt adatok: IP cím, a látogatás időpontja, a meglátogatott aloldalak adatai, az Ön által használt operációs rendszer és böngésző típusa.
  • Időtartam: 12 hónap

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: Kapcsolati üzenet küldése a honlapról. Cél a kapcsolattartás, az Ön kérdéseire történtő válaszadás, segítségnyújtás, árajánlatok küldése, időpontok, árak, szerződések leegyeztetése
  • Jogalap: hozzájárulás.
  • Kezelt adatok: teljes név, e-mail cím, telefonszám, érdeklődés tárgya, üzenet részletezése
  • Időtartam: törlés kéréséig

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: Árajánlat kérés küldése a honlapról. Cél a kapcsolattartás, az Ön kérdéseire történtő válaszadás, segítségnyújtás, árajánlatok küldése
  • Jogalap: hozzájárulás.
  • Kezelt adatok: teljes név, e-mail cím, telefonszám, milyen területen alkalmazná a technológiát, település ahol a munkavégzés történne, szigetelendő felület mérete, tervezett időpont a kivitelezésre, üzenet részletezése, egyéb, nem kötelezően megadandó adatok: cégnév
  • Időtartam: törlés kéréséig

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: Visszahívás kérés küldése a honlapról. Cél a kapcsolattartás, az Ön kérdéseire történtő válaszadás, segítségnyújtás, árajánlatok küldése
  • Jogalap: hozzájárulás.
  • Kezelt adatok: teljes név, e-mail cím, telefonszám, érdeklődésének tárgya, a visszahívás alkalmas időpontja, egyéb, nem kötelezően megadandó adatok: honnan hallott rólunk
  • Időtartam: törlés kéréséig

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: Ügyintézés, panasz. észrevételre, panaszra válaszadás.
  • Jogalap: jogi kötelezettség
  • Kezelt adatok: teljes név, e-mail cím, telefonszám, levelezési cím, egyéb személyes üzenet
  • Időtartam: 5 évig

  • A weboldalunk látogatóinktól csak akkor kérjük személyes adataikat, ha fel szeretnék velünk venni a kapcsolatot, telefonos visszahívást kérnek e-mailben, vagy árajánlatot szeretnének kérni Társaságunktól. A kapcsolatfelvétel és árajánlat kérés, illetve marketing szolgáltatásaink igénybevétele kapcsán megadott személyes adatokat nem kapcsolhatjuk össze és a látogatóink beazonosítása alapvetően nem célunk. Az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseivel Ön az e-mail, illetve postacímünkön kérhet további tájékoztatást, válaszunkat késedelem nélkül, 14 napon belül (legfeljebb azonban 25 napon belül) megküldjük Önnek az Ön által megadott elérhetőségre.

  • 3. Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?
  • A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.

  • Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapunk az Ön első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználóközpontú biztonsági sütik.

  • A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – a Társaságunk az első látogatás megkezdésekor tájékoztatja Önt és kérjük az Ön hozzájárulását.

  • Társaságunk nem alkalmaz és nem is engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személyek az Ön hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnek.

  • A sütik elfogadása nem kötelező, a Társaságunk azonban nem vállal azért felelősséget, ha sütik engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.

  • A harmadik féltől származó sütiről (third party cookie) részletesen itt: https://www.google.com/policies/technologies/types/, az adatvédelemről pedig itt https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=hu olvashat.

  • 4. Mit kell tudni még a honlapunkkal kapcsolatos adatkezelésünkről?
  • A személyes adatokat Ön önkéntesen bocsátja rendelkezésünkre az árajálnat kérések, illetve a Társaságunkkal kapcsolattartása során, éppen ezért kérjük, hogy adatai közlésekor fokozatosan ügyeljen azok valódiságára, helyességére és pontosságára, mert ezekért Ön felelős. A helytelen, pontatlan vagy hiányos adat akadálya lehet a szolgáltatásaink igénybevételének.

  • Amennyiben Ön nem a saját, hanem más személy személyes adatait adja meg, úgy vélelmezzük, hogy Ön az ehhez szükséges felhatalmazással rendelkezik.

  • Ön az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor ingyenesen visszavonhatja
  • - az adatkezeléshez hozzájárulás visszavonásával, illetve
  • - az árajánlat kérések, illetve a kapcsolattartás során feltétlen kitöltendő bármely adat kezeléséhez vagy felhasználásához való hozzájárulás visszavonásával vagy korlátozásának kérésével.

  • A hozzájárulás visszavonásának regisztrálását – technikai okokból – 8 napos határidővel vállaljuk, azonban felhívjuk a figyelmét arra, hogy jogi kötelezettségünk teljesítése vagy jogos érdekeink érvényesítése céljából bizonyos adatokat a hozzájárulás visszavonása után is kezelhetünk.

  • Megtévesztő személyes adat használata esetén, illetve ha valamelyik látogatónk bűncselekményt követ el vagy Társaságunk rendszerét támadja, az adott látogató regisztrációjának megszüntetésével egyidejűleg adatait haladéktalanul töröljük, illetve – szükség esetén – megőrizzük azokat a polgári jogi felelősség megállapításának vagy büntető eljárás lefolytatásának időtartama alatt.

  • Felhívjuk figyelmét, hogy a jelszavának védelmére fokozott figyelmet fordítson a visszaélések elkerülése érdekében.

  • 5. Egyéb adatkezelési kérdések
  • Az Ön adatait csak jogszabályban meghatározott keretek között továbbíthatjuk, adatfeldolgozóink esetében pedig szerződéses feltételek kikötésével biztosítjuk, hogy ne használhassák az Ön hozzájárulásával ellentétes célokra az Ön személyes adatait. Társaságunk adatkezelésében és adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az Ön személyes adatait megismerni. További információ a 2. pontban található.

  • Társaságunk külföldre a GDPR (V. fejezet) és az Infotv. vonatkozó rendelkezései alapján továbbíthat csak adatot.

  • A bíróság, az ügyészség és más hatóságok (pl. rendőrség, adóhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) tájékoztatás adása, adatok közlése vagy iratok rendelkezésre bocsátása miatt megkereshetik Társaságunkat. Ezekben az esetekben adatszolgáltatási kötelezettségünket teljesítenünk kell, de csak a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges mértékben.

  • Társaságunk adatkezelésében és/vagy adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az Ön személyes adatait megismerni.

  • Az Ön személyes adatait megfelelő technikai és egyéb intézkedésekkel védjük, valamint biztosítjuk az adatok biztonságát, rendelkezésre állását, továbbá óvjuk azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, sérülésektől illetve nyilvánosságra hozataltól és bármilyen egyéb jogosulatlan felhasználástól.

  • Szervezeti intézkedések keretében épületeinkben ellenőrizzük a fizikai hozzáférést, munkavállalóinkat folyamatosan oktatjuk és a papír alapú dokumentumokat megfelelő védelemmel elzárva tartjuk. A technikai intézkedések keretében titkosítást, jelszóvédelmet és vírusirtó szoftvereket használunk. Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy az interneten keresztüli adattovábbítás nem tekinthető teljes körűen biztonságos adattovábbításnak. Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a folyamatokat minél biztonságosabbá tegyük, a weblapunkon keresztül történő adattovábbításért azonban nem tudunk teljes felelősséget vállalni, ám a Társaságunkhoz beérkezett adatok tekintetében szigorú előírásokat tartunk be az Ön adatainak biztonsága és a jogellenes hozzáférés megakadályozása érdekében.

  • A biztonsági kérdésekkel kapcsolatban kérjük az Ön segítségét abban, hogy gondosan őrizze meg honlapunkhoz meglévő hozzáférési jelszavát és ezt a jelszót senkivel se ossza meg.

  • 6. Melyek az Ön jogai és jogorvoslati lehetőségei?
  • Ön az adatkezelésről
  • - tájékoztatást kérhet,
  • - kérheti az általunk kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, kiegészítését,
  • - tiltakozhat az adatkezelés ellen és kérheti adatai törlését valamint korlátozását (amennyiben erre jogszabály lehetőséget ad),
  • - bíróság előtt jogorvoslattal élhet,
  • - a felügyelő hatóságnál panaszt tehet, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).

  • Felügyelő Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
  • - Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
  • - Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
  • - Telefon: +36 (1) 391-1400
  • - Fax: +36 (1) 391-1410
  • - E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu
  • - Honlap:https://naih.hu/

  • Az Ön kérelmére tájékoztatást adunk az Ön általunk kezelt, illetve az általunk – vagy a megbízott adatfeldolgozónk által – feldolgozott
  • - adatairól,
  • - azok forrásáról,
  • - az adatkezelés céljáról és jogalapjáról,
  • - időtartamáról, ha pedig ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól,
  • - az adatfeldolgozóink nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről,
  • - adatvédelmi incidensek körülményeiről, hatásairól és az elhárításukra valamint megelőzésükre tett intézkedéseinkről, továbbá
  • - az Ön személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

  • A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül adjuk meg tájékoztatásunkat. A tájékoztatás ingyenes kivéve akkor, ha Ön a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet már nyújtott be hozzánk. Az Ön által már megfizetett költségtérítést visszatérítjük abban az esetben, ha az adatokat jogellenesen kezeltük vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett. A tájékoztatást csak törvényben foglalt esetekben tagadhatjuk meg jogszabályi hely megjelölésével, valamint a bírósági jogorvoslat illetve a Hatósághoz fordulás lehetőségéről tájékoztatással.

  • Társaságunk a személyes adatok helyesbítésről, korlátozásáról, megjelölésről és törlésről Önt, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította, kivéve akkor, ha az értesítés elmaradása az Ön jogos érdekét nem sérti.

  • Amennyiben az Ön helyesbítés, korlátozás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesítjük, a kérelem kézhezvételét követő legrövidebb időn belül (legfeljebb azonban 25 napon belül) írásban vagy – az Ön hozzájárulásával – elektronikus úton közöljünk elutasításunk indokait és tájékoztatjuk Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

  • Amennyiben Ön tiltakozik a személyes adatai kezelése ellen, a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül (legfeljebb azonban 25 napon belül) megvizsgáljuk és a döntésünkről Önt írásban tájékoztatjuk. Amennyiben úgy döntöttünk, hogy az Ön tiltakozása megalapozott, abban az esetben az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszüntetjük, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

  • Megtagadjuk a kérés teljesítését ha bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Amennyiben Ön a döntésünkkel nem ért egyet, illetve ha elmulasztjuk a határidőt, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül Ön bírósághoz fordulhat.

  • Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik, a per – az érintett, azaz az Ön választása szerint – a lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Amennyiben Ön külföldi állampolgár, abban az esetben a lakóhelye szerint illetékes felügyeleti Hatósághoz is fordulhat panasszal.

  • Kérjük Önt, hogy mielőtt a felügyeleti hatósághoz vagy bírósághoz fordulna panaszával – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keresse meg Társaságunkat.

  • 7. Melyek a főbb irányadó jogszabályok tevékenységünkre?
  • - a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
  • - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény - (Info tv.)
  • - a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)
  • - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény - (Eker tv.)
  • - az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény - (Ehtv)
  • - a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
  • - a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)
  • - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)

  • 8. Adatkezelési tájékoztató módosítása
  • Társaságunk fenntartja magának a jogot jelen Adatkezelési tájékoztató módosítására, amelyről az érintetteket megfelelő módon tájékoztatjuk. Az adatkezeléssel kapcsolatos információk közzététele a www.eupor.com/adatkezelesi-tajekoztato weboldalon történik.

  • Hatályos: 2018. május 07-től

 
Ha bármilyen további kérdése merülne fel a technológiával kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.