Purhab szigetelés - Nyitott cellás purhab szigetelés munka közben

Mi az a purhab szigetelés? Általános ismertető.

A szórt purhab szigetelés egy szórási eljárással felhordott szigetelésforma, mely kiválóan alkalmazható lakóházhoz és kereskedelmi célú épületeken. A szórt poliuretán habot, folyékony formában hordjuk fel a helyszínen, majd az eredeti térfogatának akár 100-szorosára is kitágulva egy kiváló, légzáró, hőszigetelő poliuretán hab réteget alkot. Alkalmazható például családi házak falainak, födémek és tetőszerkezetek szigetelésére. Mezőgazdasági területen, mint például sertés ólak szigetelése, baromfi ólak szigetelése, terménytároló épületek stb. területeken is kiválóan alkalmazható. A szórt poliuretán hab több típusa elérhető, a puha tapintású fél merev szigetelőhabtól a nagy sűrűségű tetőszigetelő habig, mely lépés- és vízálló. A szórt poliuretán hab alkalmazásához egy sor speciális berendezésre van szükség, továbbá megfelelő oktatásra a kiváló minőség és eredmények eléréséhez.

A szórt poliuretán hab figyelemre méltó sokoldalú anyag, amely bizonyítottan megfelel az építőipar kihívásainak. Számtalan szakterületen a leghatékonyabb anyagnak ismert. A szórt purhab szigetelés változatossága révén kerül vezető helyre a szigetelő építőipari termékek között. A szórt poliuretán hab alacsony U-értékeket ér el, e mellett hézagmentes légzáró szigetelést képez, és nem akadályozza a szerkezet nedvességszabályozását, azaz egy páraáteresztő réteget képez. Tetőben alkalmazva a szórt hab hőszigetel, egyes rendszerek vízzáró réteget biztosítanak. Megszünteti a rögzítők vagy hézagok által okozott hő hidakat, hosszan tartó szigetelő rendszert biztosít, mely extrém hosszú élettartammal bír.

Cégünk purhab szigetelés kivitelezését Országosan végezi. Kérdés esetén érdeklődhetsz kollégáinknál.
- Szórt szigetelés Egyéb linkek

Purhab szigetelés - Zárcellás purhab
Purhab szigetelés - Nyitott cellás purhab

Purhab típusok

Nyitott cellás purhab

Hőszigetelő puha purhab réteget képez. Népszerű családi házak szigetelésére. Gépi felhordás

Zártcellás purhab

Kemény lépésálló felületek kialakítására alkalmas. Gépi felhordás

Kézi purhab spray

A szórató kézi purhab spray-t leginkább kis felületeken alkalmazzák.

Feldolgozás

A nyersanyagok folyadék formájában kerülnek felhasználásra. A Graco Reactor ipari purhab szóró gépekkel nagyobb felületeket is rövid idő alatt szigetelni lehet. A berendezés két tartályból áll, egy az A illetve egy a B komponensnek, valamint egy keverőfejből, ami egyszerűen csatlakoztatható a tömlőkhöz. A nyersanyagok állandó hőmérsékleten tartása elengedhetetlen az egyenletes keveréshez, ezért a gép és a tömlők is fűthetőek. Pontos adagolással a keverék egyenletesen hordható fel. Pillanatok alatt felhabosodik és tartós szigetelő réteggé szilárdul.

Segítünk Megtalálni Amit Keresel

A hőszigetelés egy olyan beruházás, amely hosszú távon megtérül. Segítségével csökkenthetjük a fűtési és hűtési költségeinket, javíthatjuk az otthonunk komfortját, és növelhetjük az ingatlanunk értékét. Ha Te is azon gondolkozol, hogy szigeteltesd az otthonod, akkor a legjobb helyen jársz. Cégünk szakemberei segítenek megtalálni a legjobb szórt szigetelés megoldást az igényeidnek megfelelően.

Purhab szigetelés előnyök

Helyszínen szórás eljárás által felhordott szórt purhab szigetelőanyag.

  • Gyors kivitelezés
  • Kiváló hőszigetelés
  • Légzáró, résmentes szigetelés
  • Extra hosszú élettartam

Egy Kiváló Hőszigetelés Előnyei:

Csökkentett energiafogyasztás: A hőszigetelés megakadályozza, hogy a hő kiszökjön az épületből, így csökkenthetjük a fűtési és hűtési költségeinket.
Jobb komfortérzet: A hőszigetelés segít fenntartani az otthonunk kellemes hőmérsékletét.
Növelt ingatlanérték: A hőszigetelés növeli az épület energiahatékonyságát, ami pozitívan hat az ingatlanértékre.

ZÁRTCELLÁS SZÓRT HABSZIGETELÉS

A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán hab szigetelés kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezhetnek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik a szórt purhab és többszörösére növekszik. Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált az építőiparban.

A zártcellás szórt habszigetelés egy magasabb sűrűségű szigetelő hab, mely kezdeti térfogatának mintegy 40-szeresére is képes növekedni. Ennek a habtípusnak a zártcellás szerkezete szoros cellaszerkezetet képez, mely a nyitott cellás habnál keményebb és sűrűbb. Az általunk felhasznált zártcellás alapanyag lambda értéke 0,021-0,022.

NYITOTT CELLÁS SZÓRT POLIURETÁN HAB

A nyitott cellás poliuretán hab hőszigetelő és egyben légszigetelő réteget képez. Alkalmazás során maximálisan kitölti a felületet, ellenben a gyárban előállított táblásított szigetelőanyagok melyek hézagos szigetelést képeznek. Egy kiváló hatékony "lélegző" léggátat képez, amely alkalmazkodik az épülethez, így az épület teljes élettartama során biztosítja az energiarabló légmozgás elleni szigetelést. Megszünteti a réseken keresztüli konvekciós hő mozgást, így az épület egészében egyenletesebb hőmérsékletet biztosít. Az eredmény: kiváló minőségű szigetelés, jobb komfortérzet és alacsonyabb fűtési illetve hűtési költségek. Az energia megtakarítás az épület kialakításától, elhelyezkedésétől stb. függ.

Alkalmazásakor folyékony anyagot szórunk fel a falra, tetőszerkezetbe vagy a mennyezet felületére. Az anyag néhány másodperc alatt 100:1 arányban habosodik, így milliónyi apró légcellából álló rugalmas habtakarót hoz létre, így teljesen lezárja a réseket és repedéseket. Gyakorlatilag minden felülethez tapad, ezzel teljesen elzárva a légmozgás útját. A felesleges anyag könnyen levágható.

- Csökken az energiafelhasználás – Bizonyítottan akár 70%-os fűtési költség megtakarítást lehet elérni.
- Minden rést kitölt - Illesztés mentes hőszigetelő réteg alakul ki.
- A rendszer megakadályozza a nedves levegőáramlás miatt létrejövő kondenzációt, amely az egészségre ártalmas penészgombák kialakulását okozza.
- Hangszigetelő tulajdonságának köszönhetően a nyugalom szigetévé varázsolja az otthont.
- Ideális technológia a tetőterek hőszigeteléséhez, illetve épület felújítás során elvégezhető utólagos hőszigeteléshez.
- Óvja az épület szerkezetét a nedvességtől, illetve korhadástól és korróziótól, ezáltal biztosítja az épület hosszú élettartamát.
- Tetőtér szigetelés purhabbal: A tetőtér szigetelése a legnépszerűbb felhasználása a nyitott cellás purhab szigetelésnek.

Néhány egyéb friss infó: Kattints ide

- A felvitelt követően önállóan és tökéletesen kitölti a felületen található összes olyan hézagot, bonyolult felületet, illetve nehezen hozzáférhető helyet, amelyeket a hagyományos hőszigetelő anyagok használata esetén nem lehet megfelelő minőségben szigetelni, és ez által megakadályozza a hőveszteségek kialakulását. A rendszer az épület teljes élettartalma alatt megőrzi tökéletes hőszigetelő tulajdonságait.

A klasszikus szigetelések – illesztési hibáik miatt – nem akadályozzák meg a légáramlást a szerkezeten keresztül ezért hőveszteséget okoznak.

- Megnövekedett hőveszteség = magas fűtési / hűtési költségek - A hagyományos hőszigetelő rendszerekben kondenzálódhat a levegő páratartalma, ami rontja a hőszigetelő rendszerek hőszigetelő tulajdonságait, egészségre ártalmas baktériumok és penészgombák telepedhetnek meg, csökken az épület élettartalma, illetve romlik az épület szerkezet minősége. „Kísérlettel igazolták, hogy egy gipszkarton lap egy fűtési szezon alatt közel 28 liter vizet tud átengedni”

A tetőterekben a hőszigetelőhabot vagy közvetlenül a páraáteresztő fóliára, vagy a fa födémszerkezetre viszik fel. A felvitelt követően a habot szükség szerint egyszerűen a kívánt vastagságra lehet vágni. 16 cm vastagságú hőszigetelőhab esetében a hőátbocsátási tényező értéke U = 0,199. (nyitott cellás hab)

Valamennyi típusú és kivitelű belső / külső falszerkezet esetében alkalmazható (a szigetelés kivitelezését segítő előtétfallal vagy anélkül; külső érintkező szigeteléssel, illetve szellőztetett homlokzattal kombinálva). A hőszigetelő rendszer minden esetben tökéletes légzáró réteget alakít ki és valamennyi beépített szerkezet, illetve épületgépészeti elem körül biztosítja a tökéletes szigetelést.

A meglévő, falazott téglaházak vagy panelházak utólagos hőszigetelését szellőztetett homlokzat formájában a falak belső, illetve külső oldaláról is el lehet végezni. A hőszigetelő rendszer segítségével nagyon egyszerűen megoldható a meglévő csarnokok utólagos hőszigetelése, mégpedig a hőszigetelő habnak a csarnok belső vagy külső tető és falfelületére történő felvitelével.

Ipari létesítmények és irodák hőszigetelése. Új építésű és felújított épületek hőszigetelése. A hőszigetelő rendszer felszórása során az épület mindennapos működése csak rövid időre szűnik meg. A bonyolult épületrészek egyszerű módon történő hőszigetelésének lehetősége.

Kitűnő hőszigetelési tulajdonságok
Egészségre ártalmatlan
Páradiffúziós ellenállás
Állandó paraméterek
Sokrétű felhasználhatóság
Nagy szilárdságú szigetelés
Ellenáll a vegyszereknek
Gyors kivitelezés idő
Varratmentes vízszigetelés
Tökéletes tapadás
Tökéletes szigetelés kritikus pontoknál
Páralecsapódás megszüntetése

Lapostető szigetelés
Külső / Belső alkalmazási területek
Tetőterek szigetelése
Függőleges, hajlított felületek szigetelése
Lemeztetők szigetelése
Trapézlemezek szigetelése
Családi házak, panelházak, üzemek, csarnokok
Gazdasági épületek szigetelése
Hullámpala tetők szigetelése
Tartályok szigetelése
Speciális munkálatok (film díszlet)
Dekor szórások
Hűtőipar
Szállítótartályok
Csarnokok belső szigetelése
Mezőgazdasági épületek
Takarmánysilók
Csőszigetelések
Födémek szigetelése
Alépítmények szigetelése
Aljaz szigetelése
Mobilgarázs szigetelés
Támfalak szigetelése
Tetőterek utólagos szigetelése