Poliurea bevonat. Forrón szórt polyurea bevonat.

POLIUREA BEVONAT ISMERTETŐ

A poliurea (polikarbamid) egy tökéletes bevonati rendszer, melyet ma már Európa szerte sok különböző célra alkalmaznak. Leggyakrabban vízzáró bevonatként, beton és acél korrózióvédelemre valamint kopásálló felületekhez használják. Előnye a hagyományos anyagokkal szemben a sokrétű felhasználási lehetőség, gyorsaság, alkalmazkodása a felületekhez és minőségi tulajdonságai.

A felhordott anyag egy vastag műanyag réteget képez ezáltal egy sokkal erősebb felületet alkot mint a hagyományos festék rendszerek. A poliurea anyagokat szórható formában használják, de ezen kívül injektálható és kenhető formában is lehetséges alkalmazni. Nagy fizikai ellenálló képessége miatt extrém igénybevételű felületekre is alkalmazható.

“Technológia igazi kihívásokkal”

Polikarbamid (poliurea) nem tudja megoldani önmagában megfelelően a kész rendszert. Felhordás előtt felülettisztítást kell végezni, felületek igénye szerint gyantát és tapadó hidakat felhordani. Ezen kívül mindig figyelembe kell venni az engedélyezési eljárásokat. A megfelelő képzés elengedhetetlen a poliurea bevonati rendszerek sikeres kivitelezéséhez. A poliuretán anyagok felhasználása az utóbbi években több mint 70%-al nőtt Európa szerte. A poliurea felhasználása a jövőben csak a képzeletre korlátozódik.

Nem megfelelő anyagismeret, szóró berendezések és anyagok hiánya, ami a poliurea rendszerek problémáihoz vezet. Mindig kövesse az alkalmazás útmutatókat a legjobb eredmények eléréséhez.
A poliurea bevonat anyagok kémiája már az 50-es 60-as években ismert volt, de a nagyon gyors reakcióidő miatt lehetetlen volt kijuttatni. A megoldást a két komponensen szóró gépek jelentették, ami nagy nyomással (130-240bar) juttatja ki az anyagot. A tengerentúlon a mobil szóró berendezések fejlesztése óta villámgyorsan elterjedt a technológia használat. Európában 2000-es évek végén kezdett elterjedni. Ma már a poliurea anyagok piaca ugyan olyan gyorsan nő, mint a poliuretán haboké.

Az intelligens rendszer egyedi tulajdonságokkal néhány másodperc alatt. A felületre történő felhordását egy speciális, erre a célra kialakított nagynyomású reaktoregységgel illetve ennek kiegészítőivel végezzük. Az előmelegített anyag fűtött csöveken jut el a szórópisztolyba. A felületre szórt anyag a felhordást követően néhány másodpercen belül megszilárdul. 24 óra elteltével a felület eléri a végleges és egyben tökéletes kémiai-fizikai állapotát és a felhasználó teljes rendelkezésére áll.

Poliurea bevonat főbb tulajdonsága

Ellenálló
Magas fokú korrózióvédő tulajdonságok, megóvja a felületet az időjárás viszontagságaitól, a mechanikai behatásoktól, tökéletesen vízálló és vízzáró, valamint ellenáll a legtöbb kémiai anyaggal szemben.

Egyedülálló védelem
Tömör műanyag, mely csúszásmentes, tökéletesen vízálló és vízzáró, 187-600% rugalmasságú védőréteget alkothat.

Egyes rendszerek Ivóvíz jóváhagyás
Időjárás toleráns
Rugalmas
Vízálló és vízzáró
Dilatáció mentes
Vegyszerálló
Tetszőleges vastagságban alkalmazható
Számtalan felhasználási mód
Csúszásgátló
Kopásálló
Formához igazodik
Ütés biztos
Kémiailag rezisztens
Időjárásálló
Nagy szakítószilárdság
UV álló

Poliurea tulajdonságai

Forrón szórt tartós, toldás – hegesztés mentes medence és egyéb polyurea bevonati rendszer. A poliurea medence bevonati rendszer kiválóan alkalmas a hagyományos burkolatok kiváltására. A poliurea rugalmasságának köszönhetően alkalmazkodik a medence mozgásaihoz, így a repedéseket könnyedén áthidalja. Egybefüggő dilatáció és fugamentes rugalmas - nagy keménységű, csúszásmentes felület egy rétegben. Megfelelő megoldást nyújt termálvizes medencéknél, mikor a hő hatására a hagyományos burkolatok rövid időn belül felválnak -> A poliurea anyagok -40 C° - 200C° hőmérsékletig ugyan azt a fizikai tulajdonságukat megtartják.

Poliurea vízzáró bevonat. A poliurea anyagok kiválóan alkalmazhatók szennyvíztelepek műtárgyainak és egyéb felületek szigetelésére. Gyors száradási idő, magas fokú kopásállósága és vegyszerállósága miatt tökéletes és gyors megoldás a felület vízzáróvá tételéhez.

Poliurea bevonat (polikarbamid) korrózióvédő bevonat. A poliurea bevonat anyagok kiválóan alkalmazhatók szennyvíztelepek műtárgyainak és egyéb felületek szigetelésére. Gyors száradási idő, magas fokú kopásállósága és vegyszerállósága miatt tökéletes és gyors megoldás a felület vízzáróvá tételéhez.

Vízálló baktériummentes rugalmas ipari padlózatok. Egy szórási eljárással készített padlóforma, amely kiváló tulajdonságai miatt alkalmas ipari padlózatok, állattartó telepek padlózatának kiépítésére. A padló rugalmas kétkomponensű poliurea műanyag bevonatból készül, melyet folyékony formában hordanak fel. A szórásos technológiának köszönhetően az adott felületen teljesen egybefüggő toldás, varrat és dilatáció mentes bevonatot képez. Az így készült bevonat vízálló, csúszásmentes, kopásálló, rugalmas viszont nagy keménységű bevonatot alkot egy rétegben. Előnye a hagyományos műgyanta padlózatokkal szemben a gyorsaság és tartósság.

Alépítmények vízszigetelése
Támfalak felülete
Medence bevonat
Tetőszigetelési eljárások
Hullámpalák vízszigetelése
Esztétikai bevonatok
Vasbeton szerkezetek
Ipari padlóbevonatok
Kármentő medencék
Lapostető szigetelés
Korrózióvédelem
Vízvezetékek külső belső bevonata
Szigetelés bitumenes burkolatok alá
Tűzálló bevonat
Robbanás álló bevonat
Egyéb bevonati rendszerek
Díszletek, dekorációk, filmes munkák
Stb.

Graco Reactor poliurea szóró gépek: Kattints ide

Kövess minket: Facebook
Kövess minket: Instagram
Kövess minket: Twitter
Kövess minket: Youtube
Kövess minket: Tiktok
Kövess minket: Linkedin