Purhab szigetelés egyéb felületeken

Csőszigetelés

A poliuretán hab (PUR) kiválóan alkalmas csővezetékek szigetelésére, legyen szó akár utólagos szigetelésről, akár új rendszerek beépítéséről. A szórási technológiának köszönhetően a felhordott habréteg egyenletesen takarja a cső felületét, hézagmentesen zárva azt. Ezáltal optimális hő- és hangszigetelést biztosít, minimalizálva a hőveszteséget és a zajszintet.

Gabonatároló silók szigetelése

A szórt poliuretán hab (PUR) ideális megoldás gabonatároló silók utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelésére. A zártcellás szerkezetű hab vízzáró, párazáró és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Tartály szigetelés

Tartályok szigetelése esetén a legjobb megoldás lehet a poliuretán hab szigetelés, mert egy teljesen egybefüggő az egész tartály körül fogó toldásmentes szigetelés képez, emiatt már vékonyabb rétegben is többszörösen hatékonyabb szigetelés amint a hagyományos előre gyártott szigetelések. Kiváló megoldás termálvíz tározó tartályok és puffer tartályok szigetelése. Természetesen ezenkívül bármilyen tartályra alkalmazható, amit hőszigeteléssel kell ellátni.

Sertésólak szigetelése

A sertéstenyésztésben a hőmérséklet kiemelt szerepet játszik a bevétel-növekedésben. A poliuretán hab szigetelés alkalmazásával a nagymértékű hőingadozás megszüntethető, ami kedvezően hat az állatok fejlődésére és javítja az állatok általános egészségi állapotát.

Baromfi ólak szigetelése

A megfelelő hőmérséklet és páratartalom kiemelkedő fontosságú a baromfi nevelésben. A poliuretán hab szigetelés alkalmazásával optimális környezetet teremthetünk az állatok számára, ami jelentősen növeli a bevételt.

Pincék szigetelése

A pincék szigetelése kiemelkedő fontosságú a hőmérséklet stabilizálása, a nedvesség elleni védelem és a szerkezeti stabilitás biztosítása érdekében. A poliuretán hab (PUR) ideális megoldást nyújt ezen problémákra.

Tetőterek szigetelése

A tetőtér szigetelése kiemelkedően fontos a hőmérséklet stabilizálása, a hőveszteség minimalizálása és a komfortérzet javítása érdekében. A poliuretán hab (PUR) ideális megoldást nyújt ezen problémákra.

A purhab szigetelés előnyei:

Könnyű szerelhetőség: A purhab közvetlenül a tetőfóliára szórható, nem igényel ragasztást vagy rögzítést. A felszórást követően azonnal kezdhető a gipszkartonozási munkálat.

Hatékony hőszigetelés: A PUR hab 10-15 cm vastagságban is kiváló hőszigetelést biztosít, ami megegyezik a 30-40 cm vastagságú szálas szigetelőanyaggal. Ez jelentősen csökkenti a fűtési és hűtési költségeket.

Hangszigetelés: A PUR hab egyben hangszigetelőként is funkcionálhat, csökkentve a külső zajok bejutását a tetőtérbe.

Légmentes szigetelés: A purhab hézagmentesen kitölti a réseket, megakadályozva a hőveszteséget és a légmozgást.

Tartósság: A purhab ellenáll a mechanikai hatásoknak, vegyi anyagoknak és az időjárási viszontagságoknak.

Környezetbarát: A purhab szigetelés újrahasznosítható és nem bocsát ki káros anyagokat a környezetbe.

Néhány egyéb friss infó: Kattints ide