A födém szigetelés kiemelkedően fontos szerepet játszik az épület hőszigetelésében. Purhab szigetelés.

Födém szigetelés purhabbal

A födém szigetelés kiemelkedően fontos szerepet játszik az épület hőszigetelésében. A hőveszteség jelentős része a tetőn és a födémen keresztül távozik, így a szigetelésük kulcsfontosságú a komfortosabb hőmérséklet és az alacsonyabb fűtési / hűtési költségek eléréséhez. A purhab szigetelés egy modern és hatékony és gyors megoldást kínál a padlás szigetelésére, számos előnnyel kecsegtetve a hagyományos szigetelő anyagokkal szemben. A purhab szigetelés légzáró szigetelőanyag, melynek kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságai vannak. A purhab szigetelés nedvesség ellenálló, penészálló. A purhab szigetelés egyedülálló tulajdonsága a légzáró szigetelés, ami megakadályozza a levegő áramlását a szigetelésen belül. Ez a tulajdonság kiemelkedően fontos, mert a levegő áramlása hőveszteséget okoz. A légzáró szigetelésnek köszönhetően a purhab szigetelés hosszabb ideig megőrzi a hőmérsékletet az otthonban, így energiát és pénzt takarít meg.

Purhab szigetelés előnyei: 6 érv amiért purhab mellett.

Kiváló hőszigetelő képesség: A purhab alacsony hővezetési tényezővel rendelkezik, légzáró réteget képez a felületen így hatékonyabb eredményeket érhetünk el vele mint más anyagokkal, mint pl. a kőzetgyapot vagy üveggyapot. Már vékonyabb szigetelési rétegben is kiváló hőmérsékleti komfortot biztosít mint a szálas szigetelések.
• *Hőhídmentes szigetelés: A purhab egybefüggő réteget képez, kitöltve a hézagokat és repedéseket, így hőhídmentes szigetelő réteget eredményez. A hőhidak jelentősen ronthatják a szigetelés hatékonyságát, ezért a purhab ideális megoldást a tökéletes hőszigetelés eléréséhez.
Lépésálló: A zárt cellás purhab szilárd, kemény lépésálló purhab felületet képez, mely járható, így ideális a padláson történő tároláshoz, pakoláshoz stb.
Tartósság: A purhab ellenáll a nedvességnek, penészedésnek és kártevőknek, így hosszú élettartamú, az épület teljes élettartama alatt kiváló hő szigetelést biztosít a födémen.
Gyors kivitelezés: A purhab szigetelés gyorsan és hatékonyan elvégezhető kivitelező cég segítségével.
Környezetbarát: A purhab nem tartalmaz káros anyagokat, így környezetbarát szigetelési megoldást kínál.

*A hőhidak olyan szerkezeti elemek, amelyek jobban vezetik a hőt, mint a környező anyagok, ezáltal hőveszteséget okozva. A szigetelések telepítésekor fontos a hőhidak megelőzése, hogy a szigetelés maximálisan hatékony legyen.

A purhab szigetelés alkalmazása:

A purhab szigetelés alkalmazható különböző födémeken:

Padlásfödém szigetelés: A leggyakoribb alkalmazási terület a padlás szigetelés, ahol a purhab egybefüggő, hőhídmentes szigetelő réteget képez a padlástérben.
Födémközi szigetelés: A purhab a födémszerkezet gerendái közé kerül szórásra, kiváló hőszigetelést biztosítva a terek között.
Aljzat szigetelés: A purhab szigetelés alkalmazható a padlózatok szigeteléséhez is, megakadályozva a hőveszteséget a talaj felé.

A purhab szigetelés kiválasztásakor fontos figyelembe venni a szigetelendő felület típusát, a kívánt szigetelési vastagságot, és a klímaviszonyokat. Szakember segítségével meghatározható a legoptimálisabb szigetelési megoldás az Ön otthonára.

Energiahatékonyság:
• A tetőtér szigetelése a leghatékonyabb módja az otthon energiahatékonyságának javításának. A purhab szigetelés akár 50%-kal is csökkentheti a fűtési és hűtési költségeket.
• A purhab szigetelés alacsonyabb lamdda értékkel rendelkezik, mint a szálas szigetelések, ami lényegesen jobb hőszigetelő képességet mutat.
Környezetvédelem:
• A purhab szigetelés segíthet csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, ami hozzájárul a klímaváltozás nelleni küzdelemhez.
Egészségügyi előnyök:
• A purhab szigetelés javíthatja a levegő minőségét az otthonban azáltal, hogy megakadályozza a penész és a poratkák bejutását.
• A purhab szigetelés segíthet a zajszint csökkentésében is, ami nyugodtabb és komfortosabb otthoni környezetet eredményez.

Költségek:
A purhab szigetelés ára a szigetelendő terület méretétől, a kívánt szigetelési vastagságtól és a kivitelező árától függően változik. Azonban a purhab szigetelés hosszú távú befektetésnek minősül, melynek költségei az energia-megtakarítások révén megtérülnek.

Egyéb alkalmazások:
A purhab szigetelés a födém szigetelésen kívül más területeken is alkalmazható, mint pl. falak szigetelése, tetőtér szigetelése, padlók szigetelés, csövek és vezetékek szigetelése.

Összefoglalva:
A purhab szigetelés egy modern és hatékony megoldás a födémek szigetelésére, számos előnnyel kecsegtetve a komfortosabb otthonért. A kiváló hőszigetelő képesség, a hőhídmentes szigetelés, a lépésállóság, a tartósság, a gyors kivitelezés és a környezetbarát tulajdonságok mind a purhab mellett szólnak. A födém szigetelés beruházása hosszú távon megtérülő befektetés, mely alacsonyabb fűtési/hűtési költségeket és komfortosabb hőmérsékletet eredményez.

Néhány egyéb friss infó: Kattints ide

Lépj kapcsolatba velünk még ma, és kérj ingyenes árajánlatot!

Kövess minket: Facebook
Kövess minket: Instagram
Kövess minket: Twitter
Kövess minket: Youtube
Kövess minket: Tiktok
Kövess minket: Linkedin