• július 27, 2023

Bizonyára értesültetek már róla hogy mindenkinek aki diizocianátokal végez munkát stb. egy képzésen kell részt venni.

Tájékoztatjuk, hogy 2023. augusztus 24-től csak akkor szabad diizocianátokat 0,1 tömegszázalék feletti mennyiségben gyártani, forgalmazni és felhasználni, ha megfelelően képezték a munkavállalókat és dokumentálták ezt a képzést. A munkáltatóknak kötelezően nyilvántartást kell vezetniük a munkavállalók képzéséről. Emellett ötévente emlékeztető képzést kell biztosítani a munkavállalók számára. Ez a lépés a biztonságosabb és felelősségteljesebb diizocianátokkal kapcsolatos munkavégzés elősegítését célozza, hogy minimalizáljuk az egészségügyi és környezeti kockázatokat.

Ha még nem vettetek részt a képzésen akkor az alábbi linkek és leírás egy kis segítség lehet:

————————————————-
Az új REACH-korlátozás előírja, hogy a diizocianátokat kezelő munkavállalóknak a felhasználásuktól függően képzést kell végezniük. A rendelet 3 szintű képzést határoz meg: alapképzés (I. szint), középfokú képzés (II. szint) és felsőfokú képzés (III. szint). A képzések tartalmát az EHS területén dolgozták ki szakértők. Ez a mátrix segít a megfelelő képzés kiválasztásában.

Tipp:  Ha csak az általános képzést választja, kérjük, vegye figyelembe, hogy a REACH XVII. mellékletének 74. bejegyzésében említett közép- és felsőfokú képzés nem tartalmazza. Az összes többi alkalmazási ágazat már tartalmazza az általános képzést, így nincs szükség arra, hogy az általános képzést ezen felül válassza.
————————————————-

Itt tudtok válogatni a megfelelő képzések között.
https://isopa-aisbl.idloom.events/index/a-diizocianatok-biztonsagos-hasznalata-kepzes-kivalasztasa-hu

A sikeresen elvégzett képzésekről tanúsítványok kerülnek kiállításra.

Az oldalon válaszd ki a képzés nyelvét a jobb felső sarokban.

az Eupor Group Kft. csapata