Purhab szigetelés
  • június 20, 2018

A padlás és a szigetelés szerepe az otthonon belül

Amikor egy padlás különböző funkcióiról beszélünk, nem feltétlenül csak a hagyományos szerepére érdemes gondolnunk, vagyis a lomtárként való használatára. Régi, nem használt bútorok és gyermekjátékok tárolásán túl ma már más szerepekkel is rendelkezik ez a helyiség.

Ilyen szerep például a padlások kellemes, nyugodt térként való alkalmazása. Az ilyen irányú felhasználás fokozatosan kezdett elterjedni a múlt évszázad vége felé. A változás főként a nagyvárosokban volt jellemző, ahol a padlások egy forgalomtól és az utca zajától távolibb és csendesebb lakrészt jelentettek, ahova bármikor fel lehetett menni olvasni a gyertyafénynél.

A padlás épületfizikailag is rendkívül fontos helyiség: ez a légüres tér ugyanis fontos hőszigetelő funkcióval rendelkezik. Egy ilyen üres padlástéren át megszökő energia akár 70-80%-a is megtakarítható a megfelelő padlás szigeteléssel, ez pedig a havi költségekre is jelentős hatással van.

Részben a nagy, üres tér, részben pedig a fentebb taglalt megváltozott szokások miatt is fokozottan ajánlott a padlás szigetelés megfelelő elvégzése. Ha olyan munkát szeretne, ami még hosszú évek múltán is kifogástalanul megállja a helyét, akkor bátran lépjen kapcsolatba munkatársainkkal, és rendelje meg tőlünk poliuretán habos padlás szigetelést!