Purhab szigetelés
  • április 30, 2018

Biztonságos a szórt purhab szigetelés?

Miközben a szigetelési módszereket keres otthonához, valószínűleg ellentmondó cikkeket is talál a poliuretán hab szigetelések biztonságáról egyes más szálas szigetelőanyag felhasználó konkurens cégnél.

Az ilyen ellenmarketing cikkek miatt alábbi cikkünkben eloszlatjuk a tévhiteket a szórt purhab szigetelésről.

A gyors válasz IGEN, a szórható poliuretán hab szigetelések, teljesen biztonságosak otthonában, nincs semmilyen egészségre károsító hatásuk.

Régi cikkekre rátalálhat az interneten amikor még a poliuretán hab felbukkant a világpiacon… akkor még más alapanyagokból készültek a rendszerek (valamint nem is volt szórható formában elérhető ami szigetelésre lett volna alkalmas). A mai poliuretán hab szigetelő anyagok már környezetbarát szigetelésként elérhetőek. Egy hagyományos szálas szigetelés is a régi időkben nagyon káros szennyező poros anyagokat tartalmazott, de nem sok esettanulmány készült róla.

Az Eupor Group Kft. több mint 13 éves tapasztalattal rendelkezik a poliuretán hab üzletben, több ezer szigetelési munkával hátunk mögött, sok kérdéssel találkoztunk purhab biztonságával kapcsolatban. A piacon kínált legbiztonságosabb termékeket használjuk nemcsak az ÖN otthonában, hanem saját otthonainkban is.

Vessünk egy pillantást a kérdésekre és tisztázzuk a szórt purhab szigetelés biztonságára vonatkozó tévhiteket.

 

A purhab szigetelés párolog, enged ki valamilyen gázt?

Amikor Ön a gázok párolgásáról kérdez, a vállalkozó VOC (illékony szerves vegyület) tartalomról fog beszélni.

Azok a termékek melyek tartalmaznak illékony szerves vegyületet, azaz VOC tartalma (Volatile Organic Compound) a levegőbe kerülve jelentős mértékben hozzájárul az ózonréteg csökkenéséhez. Az Európai Unió a VOC-kibocsátás közösségi szintű csökkentése érdekében monitoring programot fogadott el (2004/42/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv), melynek célja a szerves oldószerek használatának csökkentése, nemzeti szinten történő kibocsátásának korlátozása az ózonréteg védelmének érdekében.

Alapvetően rengeteg háztartási dolog, amelyet használunk, majd kidobunk (pl. hajlakk, spray-k, gázok stb.) tartalmaz illékony szerver anyagokat. Ezeknek mind káros hatása van a környezetre. De beszéljük a poliuretán hab Illékony tartalmáról.

A szórt purhab szigetelésnek nincs illékony anyag tartalma! Akkor léphet fel csekély mértékű gázosodás, ha nagyon nagy mennyiségű (vastagságú, 30-40cm) szigetelést alkalmazunk. Ilyenkor az épületet egy napig szellőztetni célszerű az arra érzékeny embereknek. De a szigetelés után még soká történik meg a beköltözés…

 

A habszigetelés tartalmaz formaldehidet?

A formaldehid szó a legtöbb lakástulajdonos szívében félelmet kelt, de figyelembe kell vennie az otthonában lévő dolgokat, melyek tartalmaznak…

Ezek közé tartozik a dohányfüst, kozmetikumok, folyadékok, samponok, kondicionálószerek, tusfürdő, néhány körömlakk stb. Az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Tanszéke szerint a formaldehid nyomokban előfordul egyéb termékekben is mint ragasztók, tömítőanyagok, gipszkarton ragasztók, egyes szigetelőlemezek és egyes folyékony mosószerekben stb.

Most, hogy már tudjuk mik tartalmazhatnak az otthonunkban formaldehiddel, beszéljünk a purhab szigetelésről.

A cégünk által használt termékek nem tartalmaznak formaldehidet.  Ez azt jelenti, hogy a tetőtérbe vagy a falakba szórt szigetelés formaldehidmentes. A szórt purhab szigetelések nem tartalmaznak formaldehidet. Mivel a reakció (habosodás), nem igényel formaldehidet.

 

Cégünk már az új generációs HFO habosító rendszerrel gyártott poliuretán habot alkalmazza. Minden felhasznált alapanyag EU szabvány szerinti HFO habosító anyagot tartalmaz.

Next Generation HFO Blowing Agents:
Új generációs rendszer ózon lebontó képessége nulla és minimális globális felmelegedési potenciállal rendelkezik. Előnyös tulajdonságai: 10%-jobb hőszigetelő képesség, nagyobb szilárdság, környezetbarát

További kérés esetében keressen bennünket