Purhab szigetelés
  • május 1, 2018

Tetőtéri szigetelés eltávolítása: Hogyan távolítsa el a régi szigetelést a padlásról?

Eldöntötte, hogy lecseréli a régi tetőt szigetelését, de fogalma sincs, hogy hol kezdje?
Amikor a régi cellulóz vagy üvegszálas szigetelés már nem szigetel és nyáron meleg télen hideg van a házában, akkor a szigetelés cseréje szükséges. Saját maga szeretné eltávolítani a szigetelést? A régi szigetelés eltávolítása nagyon veszélyes folyamat. A penész és gomba spórák belégzése ártalmas, a szálas poros anyagok belégzése veszélyes, valamint az üvegszál a bőrbe kerülve veszélyes lehet.

Cégünk vállalja a régi szigetelés komplett eltávolítását. A saját padlásunkról is eltávolítottuk már a meglévő régi gyapotos szigetelést. Alábbi ismertetem mi a legbiztonságosabb módja, hogy a cellulóz és az üvegszálas anyagot eltávolítsuk a padlásról.

 

Hogyan távolítsunk el üvegszálas szigetelést a padlásodról

Az üvegszálas szigetelés eltávolítása a padláson piszkos viszkető munka. Először és legfontosabb, hogy Önnek és segítőinek szüksége lesz a megfelelő védőfelszerelésre. Az üvegszál nagyon finom üvegszálakból áll, így bekerül a bőre alá, a szemöldökökön és a szempillákon levő hajra ragasztható. Nem is beszélve, ha a bőrére kerül, meg fog őrülni a viszketéstől.

Mielőtt belépne a padlásba az eltávolítás megkezdéséhez, vegyen fel arra alkalmas védő ruhát, vagy legalább hosszú ujjú pulóvert, védőálarcot, kesztyűt stb. Ha mindenki beöltözött akkor kezdődhet az üveggyapot eltávolítása.

Sok helyre lesz szüksége a munkához és rengeteg szemeteszsákra.

A padlás legtávolabbi sarkával kezdhető a munka, és el lehet kezdeni felgörgetni vagy összehajtogatni a szigetelést. A segítője be tudja zsákolni, amíg Ön szedi össze a szigetelést.

Néhány padlástér kicsi, de sokan úgy gondolják könnyű feladat lesz a szigetelés eltávolítása, de ez attól függ, hogy mennyire magas a tető. Egy a kisebb padlás néhány órát vesz igénybe, de vannak olyan alacsony a dőlésszögű tetők is, ahol csak hason kúszva tudjuk eltávolítani a szigetelést.

Miután eltávolítatta a szigetelést, gondoskodnia kell a szigetelés megsemmisítéséről. Azt javasoljuk, hogy a védő felszerelését ne használja többször. Az üvegszálat nagyon nehéz kimosni a ruházatból.

Összefoglalva, az üvegszál egy veszélyes agresszív anyag, nagyon káros az egészségre. Ha valaki maga akarja eltávolítani, akkor javasoljuk, hogy vásároljon professzionális védőfelszerelést a tetőtér szigetelés eltávolításához.

 

Hogyan lehet eltávolítani a befújt cellulóz szigetelést a padlásról?

A legtöbb esetben a cellulóz szigetelés újrahasznosított újság – az a por. Mielőtt elkezdené a munkát, takarjon le mindent a bel térben, mert nagyon poros lesz minden. Az előzetes letakarások sok fejfájástól mentik meg az embert.

Nem kell ugyanazokat a biztonsági óvintézkedéseket követni a cellulóz szigetelésnél, mint üvegszálas szigetelésnél. Szükséged lesz néhány védőmaszkra, mert a cellulózpor gyorsan eltömíti a szűrőket, ezért gyakran cserélni kell őket. A darálék mindenhol megül, nehéz eltávolítani. Legtöbb esetben a cégek melyek foglalkoznak szigetelés eltávolítással, ők egy speciális szívó berendezéssel távolítják el a cellulóz szigetelést.

Szüksége lesz néhány nagy teherbírású zsákra, amelybe a cellulóz szigetelést gyűjtik. Tető méretéttől függően valószínűleg több 100-at is elhasználnak. Minél erősebb zsákot kell találni az összegyűjtéshez. Még egy szívó berendezéssel is ez a folyamat elég hosszú. Kezdje a legtávolabbi ponton a cellulóz szigetelés eltávolítását.

Egy nagyobb tetőtéri padláson akár 10-15 órát is igénybe vehet a cellulóz eltávolítása a megfelelő berendezéssel. Ez egy rendkívül hosszú és piszkos folyamat. A kézi eltávolítás még nagyobb porral jár.

Minden becsomagolt zsák esetében győződjön meg arról, hogy tökéletesen bezárta, mert szakadás esetén nagyon nagy kosszal jár, ha az udvaron szétszóródik.

 

Mi a teendő a régi szigeteléssel?

Most, hogy az összes régi üvegszálas szigetelést és cellulózt letermeltük a tetőről, mit kell vele tennünk?

Nem lehet az út mellett hagyni, mert a hulladék elszállítók nem fogják elszállítani.
Mielőtt a szigetelést elkezdi leszedni, mindenképp előzetesen utána kell járni, hogy hova tudja elszállítatni a hulladékot. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a helyi hulladékkezelő céggel, és kérdezze meg, hogy a régi szigetelőanyagot hol tudja leadni. Hulladék elszállításáért fizetni kell, mely függ attól, hogy hol él és hogy mekkora mennyiséget ad le.

 

A szórt purhab szigetelés előnye

A poliuretán hab szigetelés előnye, hogy nem lesz szüksége soha a szigetelés eltávolítására, mivel a poliuretán hab nem veszít a szigetelő értékéből, nem esik össze a térfogata, nem penészesedik be még a víz hatására sem. A purhab szigetelés nem porzik, nem kell védőfelszerelést használnia, ha felmegy a padlásra. Összegezve: A szórt purhab szigetelés egy egészségesebb szigetelési forma. Pillanatnyilag a piacon kapható leghatékonyabb és legkörnyezetbarátabb szigetelési forma.

Ha érdekli a poliuretán hab szigetelés kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.