Szigetelések
  • április 28, 2018

Különböző típusú hőszigetelések

A piacon számos szigetelőanyag elérhető, különböző technikai és fizikai paraméterekkel (példádul habosított és szálas szigetelések).

Szigetelés típusok: hasonlóságok és különbségek

A családi házak tetőtér szigetelésére legáltalánosabban használt szigetelések: üvegszálas táblás vagy befúvott (laza töltet) és szórt poliuretán hab szigetelés. A gyártótól függően a befúvott laza szigetelés cellulózból vagy üvegszálból készülhet.

Üveggyapot szigetelés

A szórt purhab szigeteléshez viszonyítva az üvegszálas szigetelések alapanyag ára alacsonyabb, míg a beépítési költsége magasabb, valamint a szigetelő képessége alacsonyabb ezért hőszigetelés / ár érték arányban drágább szigetelést kapunk. Az üvegszálas szigetelést házilag is be lehet építeni, míg a purhab szigetelést csak szakember tudja elvégezni.

Nagyon fontos a szálas szigetelések esetében ha egyedül végezzük a munkát akkor kiemelt figyelmet kell szentelni biztonsági óvintézkedésekre!!! A szálló üvegszálak nagyon károsak lehetnek az egészségre.

Hulda Clark szerint a legtöbb daganatos rákosnál vagy üveggyapot vagy azbesztterhelés mutatható ki. Üvegszál a szigetelőanyagokban fordul elő, és a klímaberendezésekben is lehet egy üveggyapot szűrő. Üvegszálat nem lenne szabad használni építkezéseknél, mert belélegezzük. A leírás az életmódszer oldalról származik.

Szórt purhab szigetelés

A szórt purhab szigetelés sokkal jobb szigetelést eredményez, sokkal gyorsabban kifizetődik az energiaköltségek megtakarításában. Típustól függően a helyszínen előállított felhabosodott szigetelés növeli szerkezeti szilárdságot, valamint kiváló lélegző léggátat képez (páraáteresztő, és légzáró szigetelés), tökéletesen kitölt minden repedést és hézagot. A szórt purhab szigetelés alkalmazásával, sokkal több energiaköltséget takaríthat meg, csökkentheti szennyező allergén anyagokat az épületben, növelheti a penészesedés elleni védelmet. További előny: Megvédi otthonát a rovarok rágcsálók ellen. A szálas szigetelések gyorsan veszítenek térfogatukból így csökken szigetelő tulajdonságuk, míg a szórt poliuretán hab szigetelés az idő múlásával nem veszít a térfogatából és az épület egész élettartama alatt megtartja a technikai és fizikai paramétereit.

Purhab szigetelés
Purhab szigetelés

Befújt szálas szigetelések

A befúvott szigetelés – más néven fújható szigetelés ára egy kicsit magasabb, mint a táblásított szálas szigetelések, de még közel sem szigetel olyan jól mint a szórt purhab szigetelés. A fújt szigetelés gyakran alkalmazzák a már meglévő beépített épületek szigetelésére (például tetőterek falak, födém rendszerek feltöltése szálas szigeteléssel). A fújható szigetelésnek számos előnye van a hagyományos üvegszálas (táblásított) szigeteléssel szemben. A befúvott falak csomagolásával elérhető a kisebb légzárás, és nem maradnak toldási hézagok a szigetelésen. Alkalmazható a tetőtéri térben anélkül, hogy a hézagok, üregek maradnának, amelyek lehetővé teszik a hő elszivárgását.

Mi a legjobb az Ön számára?

Bár minden szigetelés jó és minden anyagnak van hőszigetelő tulajdonsága, de a szórt/fújt szigetelések minden esetben a legjobb megoldás. Az szórt purhab szigetelés kiváló szigetelést nyújt, de ami még fontosabb, extra magas légzáró tulajdonságokat biztosít, amelyekkel a fújható szálas szigetelés nem képes. Ahol a nedvesség veszélyt jelenthet ott az szórt poliuretán hab szigetelés egyedülálló védelmet nyújt. A mai világban pormentes szigetelés elengedhetetlen Ön és családja számára.

Szeretné tudni, hogy mi a különbség az Ön számára? Kérje INGYENES árajánlatunkat.
Írja meg mit szeretne szigetelni és szakértő kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.