Gyakran ismételt kérdések a purhab szigetelésről

A nyitott cellás hab egy puha hőszigetelő anyag, legtöbbször családi házak szigetelésére használjuk (szálas szigetelések kiváltására). A zártcellás poliuretán hab egy keményebb szigetelő anyag, akár lépésálló felületeket is képezhetünk vele. Leginkább ipari munkákra alkalmazzuk, de családi házak aljzat és födém és lapostető szigetelésére is kiválóan alkalmas.

Ez attól függ, hogy milyen célra szeretné használni a szigetelést. Ha a szálas szigetelések kiváltására alkalmazza, akkor a nyitott cellás hab megfelelő, mert a szigetelés nem lesz fizikailag igénybe véve. Ha külső felületekre alkalmazná, akkor a zártcellás poliuretán habot javasoljuk.

További infó: Kattints ide

A poliuretán habok hőszigetelő tulajdonsága jobb, mint a hagyományos szigetelő anyagoké. A purhabok teljesen egybefüggő felületet képeznek, miközben egy légzáró szigetelést alkot, ezáltal több mint 70% energiát spórolhat meg a hagyományos szigeteléssel szemben. A legnagyobb hőveszteséget a szigetelőanyagok légáteresztése okozza.

A zártcellás poliuretán habokból létezik lépésálló és mérsékelten lépésálló forma. Mindig a pontos feladat ismeretében válasszuk ki a megfelelő anyagot.

A szigetelést ára függ a felszórt szigetelés vastagságától, anyag típusától. Az árakról érdeklődjön telefonon (egyeztetjük milyen szigetelésről lenne szó és kalkulálunk árakat)

A kivitelezési idő sokkal gyorsabb, mint a hagyományos táblásított anyagokkal készült szigetelések esetében. Például egy átlagos méretű családi ház tetőterének szigetelése 1 napot vesz igénybe. További részletekről érdeklődjük E-mail-ben, vagy telefonon.

Természetesen van rá lehetőség. Két megoldás szokott lenni az ilyen tetők szigetelésére. Ha nem férünk hozzá a régi szigeteléshez, akkor a cserép megbontásával tudjuk megoldani a szigetelést. Ha a padlástér felől hozzáférhető, akkor a régi szigetelést ki tudjuk cserélni.

A szigetelés vastagsága függ, hogy mi lenne az igény. Tetőterek esetében általában legalább a szarufa vastagságokat szoktuk kitölteni. Például egy lapostető esetében 3cm vastagságtól szoktuk szórni.

Természetesen kérhet. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén.

A szigetelés kivitelezésének alsó határa 10-15 °C. Léteznek téli habrendszerek melyekkel 5 °C-ig lehetséges dolgozni.

Ez mindig az aktuális munkáinktól függ. Egyeztetés után tudunk pontos időpontot mondani.

Létezik vízszigetelő zártcellás poliuretán hab rendszer, de nem minden zártcellás hab vízszigetelő.

Régi sarazott födélre rá lehet szórni a poliuretán habot. A poliuretán hab megóvja a régi födém további állapot romlását. A régi tetőkön becsepegő víz miatt nem kell aggódnia többé.

A minimum vastagság zártcellás hab esetében 3cm. Nyitott cellás hab esetében a minimum 5-8cm. Maximum vastagság nincs, bármilyen vastagságban tudjuk szórni.

A régi szigetelést, ha van rá lehetősége, akkor például egy födém szigetelésénél, vissza lehet teríteni a poliuretán habra. De javasoljuk inkább az elszállítást, hogy a későbbiekben ne penészedjen a régi szigetelése.

További infó: Kattints ide