Általános ismertető

A szórt poliuretán hab egy szórási eljárással felhordott szigetelésforma, mely jól alkalmazható valamennyi típusú lakóházhoz és kereskedelmi célú épülethez. A szórt poliuretán habot, folyékony formában hordanak fel, majd az eredeti térfogatának akár 100-szorosára is kitágulva egy kiváló, légzáró szigetelő poliuretán hab réteget alkot, ami számos területen teszi lehetővé felhasználását. A szórt poliuretán hab több típusa elérhető, a puha tapintású fél merev szigetelőhabtól a nagy sűrűségű tetőszigetelő habig, mely lépés- és vízálló. A szórt poliuretán hab alkalmazásához egy sor speciális berendezésre van szükség, továbbá megfelelő oktatásra a kiváló minőség és eredmények eléréséhez.

A szórt poliuretán hab figyelemre méltó sokoldalú anyag, amely bizonyítottan megfelel az építőipar és gyártás kihívásainak. Számtalan szakterületen a leghatékonyabb anyagnak ismert. A szórt purhab változatossága révén kerül vezető helyre a szigetelő építőipari termékek között. A szórt poliuretán hab alacsony U-értékeket ér el, e mellett hézagmentes légzáró szigetelést képez, és nem akadályozza a szerkezet nedvességszabályozását, azaz egy páraáteresztő réteget képez. Tetőben alkalmazva a szórt hab hőszigetel, egyes rendszerek vízzáró réteget biztosítanak, kiiktatja a rögzítők vagy hézagok által okozott hő hidakat, valamint egy hosszan tartó tetőburkolati rendszert biztosít, mely jóval 10-15 év feletti élettartammal bír.

Feldolgozás

A nyersanyagok cseppfolyós állapotban kerülnek felhasználásra. Mobil habszóró rendszerünkkel nagyobb felületeket is rövid idő alatt szigetelni lehet. A berendezés két tartályból áll, egy az A illetve egy a B komponensnek, valamint egy keverőfejből, ami egyszerűen csatlakoztatható a tömlőkhöz. A nyersanyagok állandó hőmérsékleten tartása elengedhetetlen az egyenletes keveréshez, ezért a gép és a tömlők is fűthetőek. Pontosa adagolással a keverék egyenletesen hordható fel. Pillanatok alatt felhabosodik és tartós szigetelő réteggé szilárdul.

Zártcellás szórt habszigetelés

A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, többszörösére növekszik. Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált, mással nem helyettesíthető.

A zártcellás szórt habszigetelés egy magasabb sűrűségű szigetelő hab, mely kezdeti térfogatának mintegy 40-szeresére is képes növekedni. Ennek a habtípusnak a zártcellás szerkezete szoros cellaszerkezetet képez, mely a nyitott cellás habnál merevebb és sűrűbb. Az általunk felhasznált zártcellás alapanyag lambda értéke 0,021-0,022.

Nyitott cellás szórt poliuretán hab

A nyitott cellás poliuretán hab hőszigetelő és egyben légszigetelő rendszert képez. Alkalmazás során maximálisan kitölti a felületet, ellenben a gyárilag előállított táblásított szigetelőanyagok melyek hézagos szigetelést képeznek. Egy kiváló hatékony "lélegző" léggátat képez, amely alkalmazkodik az épülethez, így az épület teljes élettartama során biztosítja az energiarabló légmozgás elleni szigetelést. Teljesen a réseken keresztüli konvekciós hő mozgást, így az épület egészében egyenletesebb hőmérsékletet biztosít. Az eredmény: kiváló minőségű szigetelés, jobb komfortérzet és alacsonyabb fűtési illetve hűtési költségek. Az energia megtakarítás az épület kialakításától, elhelyezkedésétől stb. függ.

Alkalmazásakor folyékony anyagot szórunk fel a falra, tetőszerkezetbe vagy a mennyezet felületére. Az anyag néhány másodperc alatt 100:1 arányban habosodik, így milliónyi apró légcellából álló rugalmas habtakarót hoz létre, így teljesen lezárja a réseket és repedéseket. Gyakorlatilag minden felülethez tapad, ezzel teljesen elzárva a légmozgás útját. A felesleges anyag könnyen levágható, így a felület alkalmas szárazfalazat készítésére vagy más felületképzésre.

Mi is az a nyitott cellás hőszigetelőhab?

Szórással felvitt, vízbázisú hőszigetelő anyag, amellyel egyrészt pénz takarítható meg, másrészt hozzájárul a lakók egészségének megőrzéséhez is. A felvitelt követően a hab 1:100 arányban tágul, ezáltal teljes mértékben egybefüggő, légmentesen záródó, víztaszító, illesztéstől mentes hőszigetelő réteget képez.

- Csökken az energiafelhasználás – Bizonyítottan akár 70%-os fűtési költség megtakarítást lehet elérni.
- Minden rést kitölt - Illesztés mentes hőszigetelő réteg alakul ki.
- A rendszer megakadályozza a nedves levegőáramlás miatt létrejövő kondenzációt, amely az egészségre ártalmas penészgombák kialakulását okozza.
- Hangszigetelő tulajdonságának köszönhetően a nyugalom szigetévé varázsolja az otthont.
- Ideális technológia a tetőterek hőszigeteléséhez, illetve épület felújítás során elvégezhető utólagos hőszigeteléshez.
- Óvja az épület szerkezetét a nedvességtől, illetve korhadástól és korróziótól, ezáltal biztosítja az épület hosszú élettartamát.b

Hasznos információk

- A felvitelt követően önállóan és tökéletesen kitölti a felületen található összes olyan hézagot, bonyolult felületet, illetve nehezen hozzáférhető helyet, amelyeket a hagyományos hőszigetelő anyagok használata esetén nem lehet megfelelő minőségben szigetelni, és ez által megakadályozza a hőveszteségek kialakulását.
- A rendszer az épület teljes élettartalma alatt megőrzi tökéletes hőszigetelő tulajdonságait.

A klasszikus szigetelések – illesztési hibáik miatt – nem akadályozzák meg a légáramlást a szerkezeten keresztül ezért hőveszteséget okoznak.

- Megnövekedett hőveszteség = magas fűtési / hűtési költségek
- A hagyományos hőszigetelő rendszerekben kondenzálódhat a levegő páratartalma, ami rontja a hőszigetelő rendszerek hőszigetelő tulajdonságait, egészségre ártalmas baktériumok és penészgombák telepedhetnek meg, csökken az épület élettartalma, illetve romlik az épület szerkezet minősége.
„Kísérlettel igazolták, hogy egy gipszkarton lap egy fűtési szezon alatt közel 28 liter vizet tud átengedni”

A tetőterekben a hőszigetelőhabot vagy közvetlenül a páraáteresztő fóliára, vagy a fa födémszerkezetre viszik fel. A felvitelt követően a habot szükség szerint egyszerűen a kívánt vastagságra lehet vágni. 16 cm vastagságú hőszigetelőhab esetében a hőátbocsátási tényező értéke U = 0,199. (nyitott cellás hab)

Valamennyi típusú és kivitelű belső / külső falszerkezet esetében alkalmazható (a szigetelés kivitelezését segítő előtétfallal vagy anélkül; külső érintkező szigeteléssel, illetve szellőztetett homlokzattal kombinálva). A hőszigetelő rendszer minden esetben tökéletes légzáró réteget alakít ki és valamennyi beépített szerkezet, illetve épületgépészeti elem körül biztosítja a tökéletes szigetelést.

A meglévő, falazott téglaházak vagy panelházak utólagos hőszigetelését szellőztetett homlokzat formájában a falak belső, illetve külső oldaláról is el lehet végezni. A hőszigetelő rendszer segítségével nagyon egyszerűen megoldható a meglévő csarnokok utólagos hőszigetelése, mégpedig a hőszigetelő habnak a csarnok belső vagy külső tető és falfelületére történő felvitelével.

- Ipari létesítmények és irodák hőszigetelése.
- Új építésű és felújított épületek hőszigetelése.
- A hőszigetelő rendszer felszórása során az épület mindennapos működése csak rövid időre szűnik meg.
- A bonyolult épületrészek egyszerű módon történő hőszigetelésének lehetősége.

Kitűnő hőszigetelési tulajdonságok
Egészségre ártalmatlan
Páradiffúziós ellenállás
Állandó paraméterek
Sokrétű felhasználhatóság
Nagy szilárdságú szigetelés
Ellenáll a vegyszereknek
Gyors kivitelezés idő
Varratmentes vízszigetelés
Tökéletes tapadás
Tökéletes szigetelés kritikus pontoknál
Páralecsapódás megszüntetése

Lapostető szigetelés
Külső / Belső alkalmazási területek
Tetőterek szigetelése
Függőleges, hajlított felületek szigetelése
Lemeztetők szigetelése
Trapézlemezek szigetelése
Családi házak, panelházak, üzemek, csarnokok
Gazdasági épületek szigetelése
Hullámpala tetők szigetelése
Tartályok szigetelése
Speciális munkálatok (film díszlet)
Dekor szórások
Hűtőipar
Szállítótartályok
Csarnokok belső szigetelése
Mezőgazdasági épületek
Takarmánysilók
Csőszigetelések
Födémek szigetelése
Alépítmények szigetelése
Aljaz szigetelése
Mobilgarázs szigetelés
Támfalak szigetelése
Tetőterek utólagos szigetelése

U érték kalkulátor

Kalkulálja ki a szigetelő anyagok U értékét

Kalkulátor megnyitása
If there is any further question in mind, please contact us.